Szervíz

Amennyiben gondja akad vérnyomásmérőjével, keressen minket elérhetőségeinken, vagy budapesti partnerünket, a 6 Mikron Kft.-t az alábbi elérhetőségeken:

Trieber László

6 Mikron Medical Elektromos Orvosi Szerviz és Kereskedés Kft.

1094 Budapest, IX. Ferenc krt. 7.

Telefon: 217-1765 (Ha a szám foglaltat jelez, kérjük ismételje meg hívását kis idő elteltével!)

Mobil: +36 30 933-6159

Web: www.6mikron.hu E-mail: bolt@6mikron.hu

Nyitvatartás: H, K, Sze. 12-17 óráig.

Általános kérdések

Mikor túl magas a vérnyomásom?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a vérnyomásra vonatkozóan az alábbi határértékeket állapította meg:

Szisztolés érték Diasztolés érték

Optimális vérnyomás 119 mmHg-ig 79 mmHg-ig

Normál vérnyomás 120-129 mmHg 80-84 mmHg

Még normál vérnyomás 130-139 mmHg 85-89 mmHg

Egyértelműen magas (hipertónia) 140 mmHG-től 90 mmHg-től

Hogy mikor válik a gyógyszeres kezelés szükségessé, az nem csak a vérnyomástól függ, hanem a páciens mindenkori kockázati faktoraitól is (cukorbetegség, túlsúly, stb.). Kérem, beszéljen az orvosával, ha a két adat közül az egyik (szisztolés érték 140 mmHg feletti vagy a diasztolés érték 90 mmHg feletti) érték tartósan a határérték felett van, vagy egyértelműen magas a vérnyomása.

Felkarra vagy csuklóra helyezhető vérnyomásmérőt kell-e beszereznem?

Mindkét mérési eljárás egyértelműen meg tudja mérni a vérnyomást. Az érszűkületeseknek kétségtelenül a felkarra helyezhető vérnyomásmérőt ajánljuk, amely különösen az idősebbeknél sűrűn használatos. A csuklóra helyezhető vérnyomásmérőnél pontatlan adatok jöhetnek ki. A készülékekről részletesebb leírást a készüléklistában talál.

A vérnyomásmérőnek hitelesítettnek kell lennie?

A készülékek hitelesítése már nem szükséges. Ehelyett a készülékeket egy méréstechnikai ellenőrzésnek kell alávetni, és azokat a készülékeket, amelyek orvosokhoz vagy kórházakba kerülnek, 2 évente felül kell vizsgálni.

Hol tudom a vérnyomásmérőt felülvizsgáltatni, illetve a méréstechnikai ellenőrzést hol tudom elvégeztetni?

Németországban létezik egy hálózat, ahova a vérnyomásmérőket el lehet vinni méréstechnikai vizsgálatra (lista irányítószám alapján). Ezen kívül a készüléket el lehet küldeni közvetlenül a címünkre is: Bosch + Sohn GmbH & CO KG, Bahnhofstrasse 64, D-72417 Jungingen.

Hol tudom a vérnyomásmérőt megjavíttatni?

Magyarországon. Küldje a gépet közvetlenül a címünkre.

Vérnyomásmérő készülékek

Milyen típusú elemet szabad használni?

Alapvetően használjon jó minőségű, kifolyásbiztos alkáli-mangán típusú elemeket, amelyek technikai adatai a készülékhez tartozó használati útmutatóban szerepelnek.

A csuklóra helyezhető készülékem nagy eltérést mutat, mitől lehet ez?

Nem minden páciens alkalmas egyformán csuklós vérnyomásmérése, ezért általában javasolnak egy összehasonlító mérést a felkaron is. Ha a mérési eredmények mindkét mérésnél jól összhangban vannak (ez azt jelenti, hogy a szisztolés érték eltérése maximum 10 Hgmm, a diasztolés érték eltérése maximum 5 Hgmm) a mérést gondolkodás nélkül a csuklós vérnyomásmérővel megtehetjük. Amennyiben nagy különbségek jönnek ki, mellőzzük a csuklós vérnyomásmérő használatát, ilyen esetben inkább a felkarra helyezhető vérnyomásmérő alkalmazása javasolt.

A szívritmusszabályzó mellett tudom használni a boso vérnyomásmérőket?

Nem befolyásolja a boso készülékkel mért vérnyomásmérés a szívritmusszabályzót. A mérési eredmények hitelességéhez azonban egy orvos által biztosított összehasonlító mérést kell elvégezni, hogy az oszcilláció elegendő legyen, amivel pontos mérési eredményt érhetünk el.